TEKEMISTÄ, KOKEMISTA & VINKKEJÄ

Täydellinen mökkiloma sisältää saunomista, takkatuleen tuijottamista, järvessä uimista (myös talvella avannossa), metsässä retkeilyä, luonnon tarkkailua, marjastusta, veneilyä ja kalastusta. Nämä kaikki ja paljon muutakin saat MiekoResortissa.

Patikkaretki

 Vaara- ja järvimaisemissa

Alueen pisin merkitty patikkareitti on Miekojärvi–Vietonen-reitti (23 km), joka kulkee vaaramaisemissa. Raakonvaaralta avautuu komeat maisemat yli Miekojärven ja sen alapuolella sijaitsee Miekojärven suosituin käyntikohde, Orhinselänniemen hiekkaranta. Tuskinpa olet ennen lepuuttanut jalkojasi näin hulppealla taukopaikalla! Miekojärven alueella on kolme luontopolkua sekä retkeilypolku. Sompasen luontopolku (5 km) sijaitsee Miekojärvi-Vietonen-reitin varrella. Reitti kierrättää komeassa vanhassa kuusikossa Sompasenvaaran laella ja sen varrella tutustut myös perinteisiin riistanpyyntimenetelmiin kuten karhunloukkuun. Eeronpolku (1,6 km) kiertää Pallistajanvaaralla, jonka maisemat pääset näkemään myös näkötornista. Jaipaljukan luontopolku (4 km) on metsien ystävän valinta. Vastaan tulee niin satoja vuosia säilyneitä aihkipetäjiä kuin reheviä lehtojakin. Vaarasaaren retkeilypolku (6 km) tutustuttaa saaren metsäiseen ja soiseen luontoon. Kesäisin saaressa laiduntaa lampaita.

Lintubongausta

Bongaa mandariinisorsa ja kalasääski
Miekojärvi on lintujärvi. Järvellä pesivät mm. kuikka, joutsen, tukkakoskelo ja rantasipi, kalasääskikin on tavattu. Miekojärvellä nähtiin mm. mandariinisorsa 2015.

Melo, purjehdi, veneile

Miekojärven laajoja järvenselkiä

Miekojärvellä riittää laajoja järvenselkiä vaikka useiden päivien venereissuksi purje- tai moottoriveneellä. Meloa voit Tornionjoelle saakka. Voit toteuttaa juuri sellaisen veneretken kuin haluat, sillä Miekojärveltä löytyy useita vesillelaskupaikkoja, laitureita ja satamia. Laavut ja muut palvelut on sijoitettu nimenomaan veneilijää
ajatellen, ja tärkeimpiä nähtävyyksiäkin pääsee katsomaan vesitse. Mökin varustukseen kuuluu soutuvene ja kanootti. Miekojärvestä on saatavilla veneilykartta.

Pyöräile

poiketen välillä luontopoluilla

Alueen halki kulkee valtakunnallinen pyöräilyreitti nro 83. Sen varrelta voit poiketa patikoimaan Pieskänjupukan näköalapolulle. Miekojärven itäpuolitse ja Sompasenvaaran eteläpuolitse kulkee paikallinen pyöräilyreitti, jonka varrelta pääset Sompasen luontopolulle.

Kalastusta

Suomen kalaisimpiin kuuluvalla järvellä
Miekojärvi on kuuluisa muikuistaan sekä Pohjois-Euroopan ainoasta luonnonvaraisesta kuhasta. Järvestä nousee lisäksi mm. taimenta, kuoretta, madetta – yhteensä lähes 20 kalalajia. Miekojärvi on Suomen parhaimpia kalastusjärviä ja sopii niin perhokalastukseen, verkkokalastukseen, uisteluun, viehekalastukseen kuin pilkkimiseenkin mato onkea unohtamatta. Miekojärvi Resort järjestää opastettuja kalareissuja ympäri vuoden sekä lohiretkiä Tornionjoelle. Mökin varustukseen kuuluvat pilkki- ja onkimisvälineet.

Moottorikelkkaile laajalla reitistöllä

tai hiihdä omia latuja
Miekojärven kautta kulkee moottorikelkkareittejä
ja -uria Rovaniemi–Pello–Ylitornio-välillä. Miekojärvi Resort sijaitsee moottorikelkkareitin äärellä. Joka päivä voit tehdä erilaisen kelkkaretken. Kelkat, varusteet ja oppaat saat tarvittaessa meiltä. Alueella ei ole latuja, mutta voit aukaista omat latusi tai nauttia rajattomasta hiihdosta järven jäällä.

Käy uimassa

loputtomilla hiekkarannoilla
Miekojärveltä löytyy kymmeniä luontaisesti syntyneitä hiekkarantoja, joista suurin on Orhinselänniemi. Miekojärven itärannalta löytyy helppopääsyinen Alinen Venäläisenhieta.

Marjasta, sienestä, metsästä

pienriistanmetsästyslupia
ostettavissa kahdelle alueelle

Miekojärven mustikat, puolukat, kaarnikat ja sienet ovat vapaasti poimittavissasi. Mökkisi puutarhassa kasvaa marjapensaita – poimi ja nauti! Ulkopaikkakuntalaiset voivat ostaa valtion maille pienriistanmetsästyslupia kahdelle alueelle: Pello lupa-alue 2606 ja Ylitornio lupa-alue 2609.

Tutustu Miekojärven seutuun osoitteessa:
www.luontoon.fi/miekojarvi

Revontulia 200 päivänä vuodessa

Talvella katselet revontulia Miekoresortin ikkunasta tai terassilta. Jos järvi ei ole vielä jäässä, voit ihailla revontulten heijastumista vedestä. Huvilan pihavalot on suunniteltu siten, että revontulet pääsevät oikeuksiinsa.

OHJELMAPALVELUT

OHJELMAPALVELUIDEN VERKKOKAUPPA

Ohjelmapalveluja myyvän verkkokauppamme kautta pääset yhteistyökumppaniemme mukana opastetuille elämysretkille. Tarjolla on mm. kalastus- ja pilkkiretkiä sekä husky- ja poroajelua.

LISÄPALVELUT

PITOPALVELU JA RUOKA

Miekoresortin täysvarusteltu keittiö ja pihassa oleva 40 hengen kotarakennus mahdollistavat monipuoliset ruoanlaittomahdollisuudet, mutta toimitamme halutessanne paikan päälle myös ruokatavarat, pitopalvelun ja kokin sekä ateriat, vaikka valmiiksi pöytään tarjoiltuna.

MUUT LISÄPALVELUT

Tarvitsetko kuljetuksia paikan päällä tai paikkaa matkailuautolle/-vaunulle? Voit myös vuokrata kauttamme harrastusvälineitä mm.  hiihtoon, pyöräilyyn, kalastukseen ja patikointiin... Kysy mahdollisuuksista!

Shares
Share This